Вийшов друком настінний «Православний церковний календар – 2013»

У Видавничому відділі Київської Патріархії вийшов друком настінний «Православний церковний календар – 2013» (формату А2).

Цей Православний церковний календар складено, за можливістю, так, щоб ним було зручно користуватися як клірикам, так і всім вірним Православної Церкви. Для церковно- і священнослужителів тут вміщені рядові апостольські та євангельські читання кожної неділі, а також читання на дванадесяті перехідні і неперехідні свята та дні пам’яті великих святих. Вказані також недільні гласи. В певні дні вказано передсвято і віддання свята того чи іншого дванадесятого свята, оскільки від цього залежить богослужбовий Устав цих днів.

calendarA22013

Враховуючи те, що повсякденне мирське життя вірних Православної Церкви проходить за новим стилем, то цей “Православний церковний календар-2013” починається першим числом січня 2013 р. за новим стилем і, відповідно, дев’ятнадцятим грудня за старим стилем (пам’яттю мч. Вонифатія). Для зручності числа старого стилю наведені праворуч колонки основного тексту.

kalendar2013

Великі свята та недільні дні виділені шрифтом червоного кольору. Напередодні, звечора, і в самі ці дні православні віруючі обов’язково відвідують храм Божий і беруть участь у богослужінні. Інші більше шановані дні церковного року виділені шрифтом синього кольору. В ці дні християни також беруть участь в богослужінні або, в тих місцевостях, де немає щоденного богослужіння в храмах, моляться вдома, читають Священне Писання, житія святих, займаються доброчинними справами і до обіду не виконують тяжкої фізичної праці.

mykolajA22013

В церкві Божій “все повинно бути благопристойно і статечно” (1 Кор. 14: 40). В літургічному житті Церкви благочиння досягається виконанням церковного Уставу, одним з виражень якого є церковний календар, що своєчасно повідомляє і нагадує всім православним християнам про дні свят і постів, порядок читань Священного Писання і чин звершення богослужінь. Нехай Боже благословення завжди буде з Вами!

Придбати календар можна у Київській Патріархії, а також у єпархіальних управліннях та окремих парафіях Київського Патріархату.

Видавничий відділ Київської Патріархії

Lock full review 888 Bookmaker