Пастирська опіка молоді

Пастирська опіка молодіПастирське служіння – одне з найважчих і водночас найнеобхідніших служінь людини в світі. Це служіння з боку священика передбачає великий подвиг і, за слушним зауваженням святителя Іоана Золотоустого, вимагає бути багатостороннім, маючи при цьому надзвичайну волю і сміливість, смирення і водночас суворість.

Пропонована книга має за мету допомогти православному пастирю в його нелегкій праці з духовної опіки молоді. Сучасне життя потребує від священика високої підготовки, зокрема засвоєння педагогічних методик, знання вікової психології, щирої любові до дітей та готовності свідчити про Христа не тільки в слові, але й в житті. Для цього у книзі подані різноманітні форми і методи діяльності православного пастиря з духовної опіки молоді та педагогічні рекомендації щодо вікових груп учнів. Автор висвітлює історію пастирської діяльності серед молоді, у тому числі в УПЦ Київського Патріархату, досліджує шляхи взаємодії школи і Церкви в Україні, порушує проблему визнання богословської (духовної) освіти в Україні та можливості присутності пастиря в освітніх навчальних закладах тощо.

Книга розрахована на широке коло читачів, зокрема православних священнослужителів, місіонерів, катехізаторів, студентів та аспірантів богословських навчальних закладів.

Трофимлюк Олександр, протоієрей. Пастирська опіка молоді / Київська православна богословська академія Української Православної Церкви Київського Патріархату ; протоієрей Олександр Трофимлюк. – К. : Видавничий відділ УПЦ Київського Патріархату, 2013. – 128 с.

Lock full review 888 Bookmaker