Голова відділу взяв участь у дипломатичному прийнятті

24 лютого 1918 року в Таллінні була проголошена Естонська Республіка. Республіка оголосила нейтралітет у війні між Росією і Німеччиною, проте німці не визнали молоду державу і окупували її територію. У ході Визвольної війни йшло національно-державне самовизначення естонського народу. У червні-липні 1919 року Естонія вела успішні бої в Північній Латвії проти ландесверу - армії, створеної прибалтійськими німцями. Перемога у битві під Винну 23 червня вважається національним святом - Днем перемоги.

З нагоди 95-річчя цієї визначної події Посольство Естонської Республіки в Україні організувало урочисте дипломатичне прийняття, в якому взяли участь архієпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній та протоієрей Олександр Трофимлюк.

Від імені Святійшого Патріарха Філарета архієпископ Епіфаній привітав надзвичайного і повноважного посла Естонії в Україні Сулева Канніке із національним святом, побажавши йому міцного здоров'я, а естонському народові - всіляких успіхів на шляху розбудови процвітаючої держави.

Lock full review 888 Bookmaker